JSN_model_slider

  • Ben je geboeid door de harmonieuze verhoudingen van het lichaam of door anatomie?

  • Spreekt de lichamelijkheid in de beelden van Bernini je aan, of de virtuoze impressies van Rodin? 

     

  • Val je voor de monumentale tekeningen van de schilder Frank Auerbach? 

  • Schrijf je dan in voor Atelier Levend Model, 4u per week, leer ruimtelijk werken met klei, was, ijzer, karton en hout en leer tekenen naar levend model.

Atelier Levend Model
Tijdens deze lessen streven we naar een wisselwerking tussen anatomie, opbouw, vorm en techniek enerzijds en het creatieve en expressieve proces anderzijds. 

Vanuit een hedendaagse visie ga je een dialoog aan met het werk van grote meesters als Rodin, Rosso of Wouters. Zo ontstaat er een creatieve spanning tussen traditie en innovatie. 


Vormonderzoek in 3D
Vertrekkend van de waarneming naar model oefen je verhoudingen en anatomie op klein en groter formaat. Je hanteert meerdere materialen en oefent technieken in functie van leerinhouden: detailstudie in was, groot model in klei, vrije studie in ijzerdraad, gefaseerde bewegingsstudies in terra cotta, proportie-schetsen in papierklei, ...

Een belangrijk aspect van de cursus is de weergave van expressie en beweging, en het ontwikkelen van een persoonlijke beeldtaal. 

 

Tekenen als een beeldhouwer
Je bestudeert de ruimtelijkheid in de schetsen van Rodin, Moore en Auerbach. je  experimenteert met verschillende materialen en technieken terwijl je focust op opbouw en verhoudingen, inwendige structuur, ruimtesuggestie en plastische weergave. 


Anatomie
Een cursus anatomie maakt aanvullend deel uit van de lessen. Via ruimtelijke schetsen in was of al tekenend op papier oefen je de verhoudingen van het skelet en de ligging van de oppervlaktespieren in. Zo weet je precies wat je boetseert of tekent wanneer je werkt naar levend model.Begeleiding
Deze nieuwe optie wordt begeleid door de leerkracht Beeldhouwen

Patrick Van Rensbergen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beeldhouwer

 

Lesmomenten
De optie Atelier levend model is een opleiding van 10 jaren (H10) waarbij je 4 lesuren per week volgt.

De lessen gaan door op donderdagavond van 18.30 u tot 21.50u.

aca folder1920 g4 levendmodel  Klik om de flyer te downloaden

        Logo academie

facebook

Ga naar boven