Over de afdeling keramiek
De afdeling keramiek biedt een zeer gevarieerde opleiding aan.
Er is aandacht voor klassieke en hedendaagse moderne keramiek.
We stimuleren je creatief te zoeken naar een eigen vormentaal voor zowel functionele voorwerpen als sculpturale ontwerpen. 

Je leert klei op allerlei manieren vormgeven: Je voert je ontwerpen uit en werkt ze af met texturen, kleuren of glazuren. Bovendien maakt op je eigen tempo opdrachten en wordt ook aangemoedigd om vrij werk te maken.
De afdeling staat open voor iedereen die graag wil leren werken met klei.

Omvang cursus
BASISOPLEIDING KORTE TRAJECT - 5 JAAR (H5) / 2 les- momenten per week in 2 blokken van 4 lesuren. Alle technieken komen aan bod en je wordt begeleid om functionele, sculpturale en conceptuele keramiek te leren kennen en maken.

BASISOPLEIDING LANGE TRAJECT - 10 JAAR (H10) / 1 les- moment per week in een blok van 4 lesuren. Elk schooljaar spitst zich -naast het draaien- toe op een andere techniek. Alle technieken komen, gespreid over 10 jaar, aan bod.

SPECIALISATIE-2JAAR/2 lesmomenten per week  in 2 blokken van 4 lesuren. Je kiest een techniek en thema om je verder in te verdiepen en wordt begeleid om op artistiek en technisch vlak naar een hoger niveau te groeien. Beperkte plaatsen, enkel voor wie reeds een basisopleiding gevolgd heeft. Na inschrijving volgt een in-take gesprek.
portretboetseren
De lesmomenten in het atelier:
AVONDKLAS H5 / maandag en woensdag van 18.30 tot 21.50 uur (o.l.v. Frederik Roggeman en Jeannine Vrins)

DAGKLAS H5 / vrijdag van 9.30 tot 13.00 en van 13.30 tot 17.30 uur (o.l.v. Frederik Roggeman en Jeannine Vrins)

WEEKENDKLAS H5 / vrijdag van 18.30 tot 21.50 uur en zaterdag van 9.30 tot  13.00 uur (o.l.v. Frederik Roggeman en Jeannine Vrins)

LANG TRAJECT AVONDKLAS H10  dinsdag van 18.30 tot 21.50 uur (o.l.v. Jeannine Vrins)
Vestigingsplaats van het atelier
Het keramiekatelier is gevestigd in het gebouw van VSE aan de Liersesteenweg 173i in Heist op den Berg. De ingang is langs de achterzijde, in het midden van het gebouw. Parkeren mag in de daarvoor bestemde vakken van de parking en/of tegen het gebouw aan de achterzijde. Hou de rolpoorten en gele deuren vrij voor de werknemers van de andere bedrijven die in het gebouw werken.

Atelierkosten
Het inschrijvingsgeld bedraagt dit schooljaar 319 € en moet ten laatste 30 september betaald worden in het secretariaat van de Tekenacademie.
De kosten van het stoken en het gebruik van de grondstoffen voor glazuren is inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Klei kan voor de inkoopprijs in het atelier gekocht worden. Recup-klei kost 2€ per pak van 10 kg.
De inrichting
Het atelier is ingericht met stevige tafels en stoelen, stevige schappen en kasten. Iedereen krijgt een schap toebedeeld en de tafels zijn voor algemeen gebruik. De opruim en opkuis rond de werkplek is voor iedereen. Om je gemaakte werkstukken veilig en vochtig te bewaren raden we iedereen aan om een grote plastic opbergbak - met deksel- mee te brengen. Een schort of werkoverall wordt aangeraden.
De ovens worden geladen en gelost door de leerkrachten (met ieders hulp) en ook bij de bediening van de machines en apparaten zal er altijd een leerkracht in de buurt zijn om te helpen.

Ke folder2018

  Klik om de flyer te downloaden

        Logo academie

facebook

Ga naar boven