JSN_crossover3d_slider

NIEUW IN DE HAL:

  • 3D Cross-over, waarbij alle ruimtelijke technieken mogelijk zijn.
  • Je gaat een zoektocht aan om je eigen ideeën vorm te geven.
  • Je doorloopt een creatief proces en ontwerpt vanuit concepten een eigen beeldtaal.
  • Je leert communiceren over je ideeën op allerlei manieren….
Combinatie
De afdeling 3D Cross-over biedt een waaier aan mogelijkheden: Vanuit concepten bouw je aan je eigen visie. Het creatief proces is een zoektocht waarbij je persoonlijk begeleid wordt. Maar ook het uitwisselen van ideëen in de groep is belangrijk om je visie aan te scherpen.
Je leert je ideeën op papier te zetten door te tekenen, met collage of fotografie en uit te werken met 3-D schetsen in verschillende materialen zoals klei, karton, draad, recyclagemateriaal e.d.
Het proces is even belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Voor de uitwerking kan je experimenteren met alle materialen en technieken: beeldhouw- en keramische technieken.
Er wordt altijd vertrokken vanuit het concept en het idee. Van daaruit zijn alle combinaties van technieken en materialen mogelijk: lassen, kappen, boetseren, draaien, opbouwen vol en hol, solderen, assembleren, mouleren, gieten, 3D printen…
 
Opbouw
De optie vertrekt vanuit een zekere basiskennis: om in deze opleiding te stappen dien je al inzicht te hebben in het creatief proces.De instap in deze opleiding wordt voorafgegaan dooreen gesprek met de leerkrachten om te bekijken wat je mogelijkheden zijn.
De optie is volgens een programma opgebouwd: in het eerste jaar start je met een onderzoek naar thema’s en concepten en worden er verschillende werkwijzen onderzocht. Het verzamelen van documentatie, onderzoeken van technieken en experimenteren met materialen zal met verschillende opdrachten worden beoefend. In de loop van het jaar wordt dan -in overleg- een keuze gemaakt voor een eigen thema en zoek je naar een beeldtaal die daarbij past. Het jaar wordt afgesloten met een toon-moment waarbij je leert te werken aan een groepstentoonstelling.
 
 
Groei
In de volgende jaren van de opleiding wordt je uitgedaagd om nieuwe technieken te leren die aansluiten bij het uitwerken van je concept: er zijn voor een beeldhouwer nog interessante keramische technieken te ontdekken en andersom. Je groeit vanuit je persoonlijk creatief proces.
Om nieuwe technieken te leren sluit je aan bij de beeldhouw- en/of keramiekklassen.
 
Ruimte
De ruimtebeleving wordt een belangrijke factor waar rond gewerkt wordt: het innemen van een ruimte, het plaatsen van je werk in een ruimte en je werk leren aanpassen aan de ruimte. Rekening leren houden met licht, compositie en presentatie, in dialoog gaan met de toeschouwer. De opdrachten groeien naar buiten: je leert werken ‘in-situ’ en in de natuur. Ook land-art en het maken van werk voor een openbare ruimte staan op de planning.
In dit groei-proces blijft de communicatie een cruciale rol spelen: met de leerkrachten en met je mede-studenten. Kunst maken is communiceren met beeld-taal.
 
Kijk op kunst
Als je er op let, zie je overal kunst. Je krijgt een oog voor kunst door er veel naar te kijken. Door een aantal presentaties per jaar worden er telkens andere aspecten binnen de kunstgeschiedenis in de ‘spotlight’ gezet. Door uitstappen naar tentoonstellingen en besprekingen van kunstenaars wordt je horizon verruimd. Regelmatig nodigen we een gastdocent uit, die ons met een workshop wegwijs maakt in één van de vele technieken de 3-dimensionale kunsten bieden.
 
 
Begeleiding
Deze nieuwe optie wordt begeleid door de leerkrachten Beeldhouwen 3-dimensionale kunsten en Keramiek van de HAL:
 
Frederik Roggeman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Keramist en restaurateur
Jeannine Vrins: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Productdesigner en keramist
Patrick Van Rensbergen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beeldhouwer
Wim Waumans: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beeldhouwer
 
Lesmomenten
De optie 3D Cross-over is een opleiding van 5 jaren (H5) waarbij je 8 lesuren per week volgt.
 
Je kiest 2 lesblokken uit de volgende mogelijkheden:
Maandagmiddag van 14.00 uur tot 17.30 uur 
Maandagavond van 18.30 uur tot tot 21.50 uur 
Woensdagavond van 18.30 uur tot tot 21.50 uur 
Vrijdagvoormiddag van 9.30 uur tot 13.00 uur 
Vrijdagmiddag 14.00 uur u tot 17.30 uur 
Vrijdagavond 18.30 tot tot 21.50 uur
(enkel de combinatie woensdagavond-vrijdagvoormiddag is niet mogelijk)

aca folder1920 g4 crossover 3d  Klik om de flyer te downloaden

        Logo academie

facebook

Ga naar boven