Inspiratie

Ceramic Art London

 

Nog meer ‘eye candy’ op Ceramic Art London…. ontdekkingen die ik graag ‘life’ had gedaan, maar in deze Corona-tijden verlekker ik me aan mijn scherm.

Het werk van een Thaise keramist met een naam die ik niet kan uitspreken: Eiair. Hij leeft en werkt nu in Bangkok.

Vooral de schaal van zijn werk is imposant:

eil

Eair3

Eair2

Eair3 eilien

Het werk van Eiair is geinspireerd op micro-organismen en ‘kleine beestjes’. Een reeks werkjes doet me meer aan aliens denken en als ik dan de titel probeer te lezen, zal het misschien wel kloppen: ‘eilien’. Al kan ik verder van het Thais weinig brouwen: กๅรมาฃองบ้ๅงหิ์ศิ๊งซึ้สู์งงุิ์งุิ์เโผี๊ยญเเเผผ้กกฺิ์แปล๋กฏ๊ๅงไปใปปัยปรัยใปรั้ยย

Helemaal prachtig vind ik de handopgebouwde potten van Mitch Pilkington, wat een spanning en beweging in de vorm… zo subtiel in huid en afwerking.

“Haar werk is geinspireerd door de organische, natuurlijke vormen van uitstapjes langs de kust en de versleten, droge spiralen van verweerde schelphoorns verzameld op warme Caribische stranden. Haar keramiek wordt instinctief met de hand gevormd in een emotioneel, intuïtief en opmerkzaam proces. Elk stuk is een emotionele reactie op de klei. Binnen haar werk probeert ze een tactiele esthetiek te creëren die een gevoel van kalmte, sereniteit en verbinding communiceert.”

Tina Vlassopulos maakt ook handopgebouwde vormen. Heel puur en vooral heel speels. Deze vormen lijkt ze enkel maar af te werken door ze te polieren: de klei blijft verder gewoon de klei.

“Het in Londen gevestigde Tina Vlassopulos is een toonaangevende  keramiste van handopgebouwde sculpturale vormen. Opgeleid aan Bristol Polytechnic, maakt ze stukken die vol zitten met energie en beweging, gericht op de wendingen, rondingen en spiralen die haar werk zo onderscheidend maken. Het zorgvuldig gepolijste aardewerk van Vlassopulos heeft een sterke elementaire kwaliteit, maar ondanks het potten zijn, wijkt dit werk af van de traditionele keramiek. Het onderzoekt op inventieve wijze ruimte en volume op nieuwe manieren, en hoewel de potten organisch verwijzen naar de vormen en architectuur van de natuur hebben de stukken ook een dansachtige kwaliteit.”

        Logo academie

facebook

Ga naar boven