Het programma
Het programma laat meerdere benaderingen toe.
Je kan kiezen voor een figuratieve of eerder abstracte beeldtaal.
De eerste jaren werk je met opdrachten om materialen en technieken te leren kennen en je gevoel voor vorm en verhouding te ontwikkelen. Tijdens het derde en vooral vierde jaar is er ruimte voor eigen thema’s en een eigen stijl.
Tijdens de specialisatiejaren worden beeldtaal en inhoud verder uitgediept.
De ontwikkeling van een eigen expressieve vormtaal staat steeds centraal.
De opdrachten zijn gegroepeerd rond:

  • klei- en mouleertechnieken
  • composities met steen, hout en metaal
  • installaties en mixed media

Optie modelstudie
Deze optie kan je combineren met de dag- of avondcursus.
Hier bestudeer je het menselijk lichaam gedurende 8 lesuren per week.
Je bouwt je kennis stelselmatig op beginnende vanaf een plaasteren beeldfragment, om later te komen tot een studie naar levend model op levengrote schaal.
Je bestudeert anatomie, verhoudingen, opbouw, constructie, expressieve beweging, en ruimtelijke werking.
Je maakt schetsen en afleidingen, studies op klein en groot formaat en experimenteert met vorm en expressive beeldtaal.

Workshops
Regelmatig diepen we een techniek of vaardigheid uit in een (meerdaagse) workshop. Tijdens het academiejaar 2019-2020 plaatsen we brons gieten en hout kappen in de schijnwerpers. Steenkappen doen we in augustus 2020.

Materialen en technieken
Elk materiaal heeft zijn eigen uitdrukkingskracht. Techniek en vakkennis zijn niet onbelangrijk om tot een goed eindresultaat te komen. Klei is een belangrijk plastisch materiaal. Hierop pas je verschillende afgiettechnieken toe. Zo bekom je beelden in plaaster, beton of acrylaathars. Materialen waarin je rechtstreeks kan werken zijn: was, klei, gips, hout, metaal en steen.

Expo en projecten
Beelden maken geeft een persoonlijke voldoening. Het werk daarna tonen aan een publiek geeft nog een extra voldoening en stimulans. Op regelmatige basis stellen we tentoon of werken we aan een project.

Het programmaboekje met opdrachten en leerdoelen per jaar krijgt u op 1 september en kan daarna aangevraagd worden via email. Richt u tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

        Logo academie

facebook

Ga naar boven